• Vztahy s veřejností a marketingová strategie

Zmeškané příležitosti? 5 příznaků, že je na čase aktualizovat distribuci tiskových zpráv

Úvodní stránka

V dnešní době je účinná strategie distribuce tiskových zpráv nezbytná pro každou firmu, která chce vyniknout a navázat kontakt se svým publikem uprostřed nepřetržitého digitálního šumu. V honbě za pozorností je však snadné přehlédnout známky toho, že vaše současná distribuce prostě nefunguje.

V tomto příspěvku se dozvíte pět varovných signálů, že je čas přehodnotit plán distribuce tiskových zpráv. Rozpoznání nedostatků stávajících přístupů umožňuje firmám korigovat směr, modernizovat své strategie a zajistit, aby se jejich zprávy dostaly ke správným čtenářům. Modernizace distribuce tímto způsobem přináší ovoce v podobě úspěchu tiskových zpráv a růstu podnikání.

freepik Zdroj obrázku

Příznak 1: Nízký odběr médií

Jeden z hlavních signálů, že je čas na upgrade distribuce? Po odeslání tiskové zprávy je ticho po pěšině. Nízký mediální odběr - když váš článek skutečně zveřejní jen několik málo publikací - signalizuje, že se vaše oslovení minulo účinkem.

Proč tedy média tak mlčí? Možná jste e-mailem poslali špatně vybrané novináře. Nebo byl váš titulek nevýrazný. Nebo možná vaše vybraná služba rozeslala zprávy, ale jednoduše nemá dostatečný dosah.

Náprava? Zdvojnásobit rozšířenou a cílenou distribuci. Využijte specializovanou službu distribuce tiskových zpráv, která vám pomůže najít ty správné novináře, publikum, odvětví a zájmy.

Pokud jste například FinTech firma, FinanceWire přímo oznámí vaše novinky společnostem z žebříčku Fortune 500, potenciálním zájemcům, finančním poradcům, analytikům a podobně. Jedinečně rozumí této oblasti a hlavně tomu, co chtějí jejich novináři a čtenáři slyšet.

Univerzální platforma pro efektivní SEO

Za každým úspěšným podnikem stojí silná kampaň SEO. Vzhledem k nesčetným optimalizačním nástrojům a technikám je však těžké zjistit, kde začít. No, už se nebojte, protože mám pro vás přesně to, co vám pomůže. Představuji vám komplexní platformu Ranktracker pro efektivní SEO.

Nebo se přihlaste pomocí svých přihlašovacích údajů

Totéž platí pro všechna odvětví. Specializovaná distribuce vám umožní směrovat zprávy přímo k angažovaným novinářům, kteří jsou připraveni zpracovat a sdílet relevantní zprávy z daného oboru. Odměna? Informovanější zpravodajství, které vede k lepšímu odběru a zviditelnění v médiích.

**Znak 2: Nedostatečná analýza a reporting **

Distribuce tiskové zprávy je snadná. Ale čtou ji lidé skutečně? Zapojují se do ní? Odcházejí informovanější o vaší firmě? Bez analytiky to prostě netušíte.

Omezené metriky znamenají, že postrádáte kritické signály o tom, jaký obsah má ohlas, jaký je neúspěšný a kam se má vaše PR strategie dále ubírat. Je to jen odhadování. Důkladná analytika vrhá světlo díky sledování hmatatelných výsledků:

• Media Pickup - Která konkrétní média o vašem oznámení skutečně informovala? Metriky odhalí nedostatky a pomohou vám zpřesnit oslovení novinářů.

• Dosah na publikum - Řekněme, že jste se podělili o zprávu o expanzi do Evropy. Analytici sledují, kolik čtenářů tuto zprávu zpracovalo na regionálních obchodních webech a v publikacích o cestování. Data ukazují na nevyužitá místa, kde je možné se více zviditelnit.

• Sdílení na sociálních sítích - Sdílely zainteresované strany aktivně zprávy o vašem kole financování nebo o udělení ceny za udržitelnost? Sledování odhalí, které zprávy považuje širší publikum za hodné předání.

• Návštěvnost webových stránek - nárůst návštěvníků po vydání vašeho představeného produktu naznačuje nadšení zákazníků a podle toho se budou řídit vaše e-obchodní, sociální a reklamní kampaně.

Jinými slovy, analytika vám pomůže identifikovat hvězdy vašich tiskových zpráv a zároveň odhalí oblasti, které jsou zralé na osvěžení. Poté můžete zdvojnásobit nejlepší formáty tiskových zpráv a experimentovat s novými úhly pohledu, u nichž je pravděpodobnější, že budou mít větší ohlas. Ale bez metrik? Je to všechno jen hod kostkou.

Příznak 3: Nedostatečná integrace multimédií

V dnešní době plné obrázků postačují textové tiskové zprávy. Často však nevyužívají příležitosti k zapojení. Fotografie, videa, grafy - interaktivní vizuální obsah zaujme publikum a podpoří sdílení.

Proč tedy posílat stěnu slov, když dobře umístěná multimédia dělají zprávy populárními? Obrázky prezentují nové produkty nebo tváře v pozadí partnerství zapamatovatelným způsobem. Infografiky zjednodušují složité myšlenky. Videa řeknou tisíc slov během několika sekund a zároveň udrží pozornost diváků.

Modernizované distribuční platformy usnadňují připojování multimédií a umožňují vyniknout živým zdrojům. Vizuálně nabité tiskové zprávy se odlišují od svých textových kolegů, což je rozhodující pro to, aby si jich všimli novináři, kteří jsou zaneprázdněni časem, a aby je moderní čtenáři rychle naskenovali.

V boji o diváckou přízeň poskytují multimédia vaší firmě výhodu. Může to být rozdíl mezi letmým pohledem a významným dopadem.

Příznak 4: Zastaralé distribuční kanály

Kdysi oslovení novinářů znamenalo poslat fax nebo poštu. Tento přístup je sice nostalgický, ale dnes je zárukou záhuby tiskových zpráv.

Moderní novináři očekávají, že se jim tiskové zprávy dostanou do digitalizovaných schránek, a ne na zaprášený stůl v papírové podobě. Využití e-mailu, online formulářů a elektronických systémů je tedy zásadní pro to, aby se tiskové zprávy v dnešní době uchytily.

Nebo se přihlaste pomocí svých přihlašovacích údajů

Přehodnoťte zastaralé kanály a zajistěte, aby vaše firemní zprávy zaujaly novináře. Vylepšená distribuce vám také umožní budovat kontakty, personalizovat nabídky pro autory a metodicky sledovat, aby se pokrytí rozšířilo.

Pokud se stále spoléháte na staré metody, je načase modernizovat tiskové zprávy a rozšířit jejich distribuci o digitálně řízené kanály určené pro potřeby převládajících médií. Vaše šance na získání mediálního pokrytí se okamžitě zvýší - o tom není pochyb.

Znak 5: Neoriginální formáty obsahu

Jednou jste se trefili do černého s profilem oznámení o uvedení na trh a elegantním informačním listem o produktu. Takže se přirozeně vracíte k osvědčeným vzorcům a doufáte v opakovaný zisk.

Nebo se přihlaste pomocí svých přihlašovacích údajů

V dnešní době však přežité úhly pohledu upadají a v nepřetržitém zpravodajském shonu nedokážou vzbudit zájem médií ani kupujících. Pravdou je, že i ten nejblyštivější produkt omrzí po desátém cyklu podobných sdělení.

Když se v klesajícím zapojení projeví stagnace, je čas na audit. Namísto ždímání vyčpělých tropů raději prozkoumejte nové hranice se stejně - nebo ještě více - přesvědčivými příběhy.

Prozíravé distribuční platformy také napomáhají hledání nových formátů a naznačují slibné, ale dosud nehrané úhly pohledu, které jsou pro moderní publikum skutečně poutavé. Obsahová a distribuční reorientace v tandemu udrží vaše tiskové zprávy na vzestupu, nikoliv aby zanikly v nepřehledném mediálním bludišti.

Závěrečné slovo

Pokud si společnosti vezmou příklad z běžných varovných signálů, které jsme zde uvedli, a investují do rozvinuté distribuce, mohou svému PR obsahu vdechnout nový život. Díky strategičtějšímu doručování se oznámení dostanou přímo do hledáčku ideálních médií a cílových skupin kupujících. Modernizovaná distribuce také vytváří základy pro kritické analytické a multimediální cesty, aby budoucí úsilí bylo údernější.

Samotné tiskové zprávy se nakonec příliš nezměnily, ale způsob, jakým mohou zaujmout publikum, určitě ano. V dnešní době rozhoduje chytrá distribuce.

Začněte používat Ranktracker... zdarma!

Zjistěte, co brání vašemu webu v umístění.