• Връзки с обществеността и маркетингова стратегия

Пропуснати възможности? 5 признака, че е време да подобрите разпространението на прессъобщения

Въведение

В днешно време ефективната стратегия за разпространение на прессъобщения е от съществено значение за всеки бизнес, който се надява да изпъкне и да се свърже с аудиторията си сред дигиталния шум 24/7. В надпреварата за привличане на вниманието обаче е лесно да пренебрегнете признаците, че настоящото ви разпространение просто не работи.

В тази публикация са описани пет предупредителни знака, че е време да преосмислите плана за разпространение на прессъобщения. Разпознаването на недостатъците на съществуващите подходи позволява на компаниите да коригират курса си, да модернизират стратегиите си и да гарантират, че новините им ще бъдат използвани от правилните читатели. Модернизирането на разпространението по този начин носи ползи за успеха на съобщенията за пресата и растежа на бизнеса.

freepik Източник на изображения

Признак 1: Ниско потребление на медии

Един основен червен флаг, който показва, че е време за обновяване на дистрибуцията? Радиомълчанието, след като сте натиснали бутона за изпращане на съобщението за пресата. Ниският брой публикации в медиите - когато няколко издания действително публикуват вашата история - е сигнал, че вашата работа с медиите не е била успешна.

И така, защо медиите се държат хладно? Може би сте изпратили имейл на несъответстващи журналисти. Или заглавието ви е било неубедително. Или може би избраната от вас услуга е разпратила съобщенията, но просто няма обхват.

Поправката? Удвоете усилията си с разширено и целенасочено разпространение. Използвайте специализирана услуга за разпространение на прессъобщения, за да определите точните репортери, аудитория, индустрия и интереси.

Ако например сте FinTech фирма, FinanceWire директно съобщава новините ви на компании от Fortune 500, потенциално заинтересовани потребители, финансови съветници, анализатори и т.н. Те разбират по уникален начин пространството и, което е по-важно, какво искат да чуят техните журналисти и читатели.

Универсалната платформа за ефективна SEO оптимизация

Зад всеки успешен бизнес стои силна SEO кампания. Но с безбройните инструменти и техники за оптимизация, от които можете да избирате, може да е трудно да разберете откъде да започнете. Е, не се страхувайте повече, защото имам точно това, което ще ви помогне. Представяме ви платформата Ranktracker "всичко в едно" за ефективна SEO оптимизация

Или влезте в системата, като използвате данните си

Същото важи и за всяка индустрия. Специализираното разпространение ви позволява да насочвате съобщенията директно към ангажирани репортери, готови да обработват и споделят съответните новини от нишата. Наградата? По-информирано отразяване, което води до по-добър прием от медиите и видимост.

**Сигнал 2: Недостатъчен анализ и отчетност **

Разпространението на съобщение за пресата е лесно. Но дали хората наистина го четат? Ангажират се с него? Получават повече информация за вашия бизнес? Без анализи просто нямате представа.

Ограничените показатели означават, че пропускате критични сигнали за това кое съдържание има отзвук, кое не се харесва и накъде да насочите PR стратегията си. Това са догадки. Надеждните анализи хвърлят светлина чрез проследяване на осезаеми резултати:

• Медиен пикап - Кои конкретни медии действително са отразили вашето съобщение? Метриките откриват пропуските и ви помагат да прецизирате работата си с репортерите.

• Обхват на аудиторията - Да речем, че сте споделили новина за разширяване на дейността си в Европа. Анализът проследява колко читатели са възприели тази история в регионалните бизнес сайтове и публикации за пътуване. Данните откриват неизползвани канали за повече информация.

• Споделяния в социалните мрежи - Активно ли споделят заинтересованите страни новината за вашия кръг за финансиране или награда за устойчивост? Мониторингът разкрива кои послания по-широката аудитория смята за достойни за предаване.

• Посещаемост на уебсайта - скокът в броя на посетителите след пускането на вашия продукт подсказва за вълнението на потребителите и ще насочи вашите кампании за електронна търговия, социални мрежи и реклама по подходящ начин.

С други думи, анализите помагат да идентифицирате звездите на вашите прессъобщения, като същевременно осветляват областите, които са готови за обновяване. След това можете да удвоите водещите формати на съобщенията и да експериментирате с нови аспекти, които е по-вероятно да предизвикат отзвук. Но без метрики? Всичко това е хвърляне на зарове.

Признак 3: Липса на мултимедийна интеграция

В нашата епоха на изображения обикновените текстови съобщения за пресата вършат работа. Въпреки това те често пропускат възможности за ангажиране. Снимки, видеоклипове, диаграми - интерактивното визуално съдържание завладява аудиторията и стимулира споделянията.

Така че защо да изпращате стена от думи, когато добре разположената мултимедия прави съобщенията популярни? Изображенията представят нови продукти или лица, които стоят зад партньорствата, по запомнящ се начин. Инфографиките опростяват сложни идеи. Видеоклиповете казват хиляда думи за секунди, като задържат вниманието на зрителите.

Модернизираните платформи за разпространение улесняват прикачването на мултимедия и позволяват на ярките активи да изпъкнат. Съобщенията за пресата, които са визуално превъзходни, се отличават от текстовите, което е от решаващо значение, за да бъдат забелязани от репортерите, които не разполагат с достатъчно време, и да бъдат сканирани бързо от съвременните читатели.

В битката за зрителските погледи мултимедията дава предимство на вашия бизнес. Тя може да е разликата между бегъл поглед и значимо въздействие.

Признак 4: Остарели канали за дистрибуция

Преди време достигането до репортерите означаваше да се изпрати факсът или да се изпрати пощата. Макар и носталгичен, днес този подход гарантира обреченост на съобщението за пресата.

Съвременните журналисти очакват публикациите да попаднат в дигитализираните им пощенски кутии, а не на купчини хартия върху прашно бюро. Затова използването на електронна поща, онлайн формуляри и електронни системи е от съществено значение, за да може съобщенията да се задържат в момента.

Или влезте в системата, като използвате данните си

Преосмислете остарелите канали, за да сте сигурни, че вашите бизнес новини ще привлекат вниманието на репортерите. Усъвършенстваното разпространение ви дава възможност да изграждате връзки, да персонализирате предложенията към авторите и методично да проследявате, така че отразяването да расте.

Ако все още разчитате на старите методи, време е да модернизирате съобщението си за пресата, като го разпространявате в дигитални канали, създадени специално за преобладаващите медийни нужди. Шансовете ви за медийно отразяване веднага ще се подобрят - няма две мнения по този въпрос.

Признак 5: Неоригинални формати на съдържанието

Веднъж вече сте направили златен пробив в прессъобщенията с профила на съобщението за стартиране и с красивия информационен лист за продукта. Затова естествено се връщате към изпитаните формули с надеждата за повторна печалба.

Или влезте в системата, като използвате данните си

Но прекалено често използваните моменти вече са плоски и не успяват да предизвикат интерес у медиите или купувачите в нашата шумна 24/7 новинарска суета. Истината е, че дори най-бляскавият продукт омръзва след десетия цикъл на подобни съобщения.

Когато застоялостта се прояви в намаляващата ангажираност, е време за одит. Вместо да изстисквате изчерпани тропи, изследвайте нови граници със също толкова - или дори повече - завладяващи разкази.

Опитните платформи за разпространение също подпомагат търсенето на свежи формати, предлагайки обещаващи, но все още неизползвани ъгли, които действително са завладяващи за съвременната аудитория. Преориентирането на съдържанието и разпространението в тандем поддържат вашите съобщения за пресата нагоре, а не изчезват в претъпкания медиен лабиринт.

Последна дума

Като вземат пример от общите червени знамена, описани тук, и инвестират в развито разпространение, компаниите могат да вдъхнат нов живот на своето PR съдържание. По-стратегическата доставка поставя съобщенията директно на радара на идеалните медии и купувачи. Модернизираното разпространение също така създава основи за критични анализи и мултимедийни канали, за да може бъдещите усилия да бъдат по-силни.

В крайна сметка самите прессъобщения не са се променили много, но начинът, по който те могат да завладеят аудиторията, със сигурност се е променил. В наши дни интелигентното разпространение е от значение.

Започнете да използвате Ranktracker... безплатно!

Разберете какво възпрепятства класирането на уебсайта ви.